De beste websites maak je samen

Hilda Abbing
Door Hilda Abbing

Certificaat Joomla Administrator

Je hebt het logootje misschien al zien staan, onderin de footer: Joomla Certified Administrator. En misschien heb je je ook al afgevraagd wat dat betekent. Dat leggen we je graag uit.

Zoals je waarschijnlijk al weet is Joomla een CMS, een Content Management Systeem. En het is open source. Dat betekent dat het voor iedereen vrij beschikbaar is. Iedereen kan in principe een website in elkaar zetten met Joomla.

Iemand die dat nog nooit gedaan heeft, zal daar meer moeite mee hebben dan iemand die het al jaren doet. Vaak kun je aan iemands gezicht, visitekaartje, of zelfs aan zijn of haar website, niet zien hoe bedreven hij of zij is in het werk dat hij doet. En daarvoor is het handig dat er nu een soort "keurmerk" is: de titel Certified Administrator. Om die te krijgen, moet je een pittig examen afleggen. De vragen gaan over hoe de backend (het beheergedeelte) van Joomla werkt, wat waar zit, wat je op welke plek instelt, hoe de verschillende onderdelen in elkaar zitten. Met een mager zesje kom je er niet bij dit examen: pas als je minstens 80% van de vragen goed hebt, mag je jezelf Certified Administrator noemen.

Het examen wordt wereldwijd afgenomen tijdens evenementen (zoals de JoomlaDagen, de jaarlijkse Joomla-conferentie) of bij Joomla Gebruikersgroepen. Anja heeft in maart 2017 het examen gedaan en is in één keer geslaagd. WebLab42 heeft dus een Certified Administrator in huis: je mag erop vertrouwen dat wij de weg weten in het beheergedeelte van jouw (toekomstige) website!

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory