Onderhoud

Niets is zo leuk als nieuwe inhoud op je website zetten. Een blog, foto's, een nieuwsartikel, nieuwe activiteiten voor in de agenda: als je website goed in elkaar zit, is het een fluitje van een cent.

Of het net zo leuk is om de techniek up to date te houden? Ja, vinden wij bij WebLab42. Maar wij doen het dan ook dagelijks. 

Voor WebLab42 bestaat het technisch onderhoud van een website uit updates en security.

Updates

Updates van Joomla bevatten oplossingen voor (beveiligings-)problemen die in vorige versies zijn ontdekt. Grotere updates bevatten nieuwe functionaliteit en extra mogelijkheden. Ook voor de extensies (applicaties die op je website zijn geïnstalleerd, zoals een agenda of een media player) zijn er regelmatig updates waarmee problemen worden opgelost of verbeteringen worden doorgevoerd.

Om je site veilig en probleemloos te laten doorwerken, is het goed om updates op tijd door te voeren. Dat gaat vaak goed, maar niet altijd: soms veroorzaken extensie-updates conflicten, en soms werkt er iets niet meer of krijg je een witte pagina te zien. Daarom is het handig om de update eerst op een kopie van je site te doen, op een ontwikkelomgeving, en daar te testen of alles op je site na een update nog wel werkt.

Security

Op alle sites die WebLab42 in onderhoud heeft, hebben we een firewall geïnstalleerd. Die monitort wie er inlogt (of probeert in te loggen) en voegt extra beveiligingsfuncties toe. Joomla is in principe veilig, maar vergelijk het met een fiets: hoe meer stevige sloten, hoe kleiner de kans dat iemand 'm meeneemt. Gaat het toch mis, dan weten wij wat we moeten doen om je site zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen.

Uitbesteden?

Als jij liever bezig bent met de inhoud van je website, dan is het slim om het technisch onderhoud uit te besteden. WebLab42 heeft veel ervaring met technisch onderhoud. We beschikken over een eigen ontwikkelomgeving waar we de updates rustig kunnen testen. Je kunt bij ons al een onderhoudsabonnement afsluiten vanaf € 19,95 per maand. Daarvoor zorgen wij dat je site technisch helemaal op orde is, en blijft.

Bel of mail WebLab42

Websites waar we trots op zijn

Marita Terpstra

Website Marita TerpstraBekijk

MB Werken

Website MB WerkenBekijk

Uitgeverij de Graaff

Website Uitgeverij de GraaffBekijk

Adres

WebLab42

Infanteriestraat 29

6822 NH Arnhem

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

KvK: 70477973

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory

© Ontwerp & realisatie: WebLab42