Website gebouw de Koningin

Gebouw De Koningin

“Jullie waren een tijdje geleden bij ons,” zei Rinus van Gebouw De Koningin, “om over die andere website te praten, die we uiteindelijk door dat marketingbureau hebben laten bouwen.” Een tijdje geleden, dat was nogal een understatement: het was toch al gauw een jaar of twee.

“O ja, die!” zei Anja. “Is die al klaar intussen?” “Bijna,” zei Rinus, “maar daar bel ik niet voor. Hebben jullie zin om de site van Gebouw De Koningin om te zetten naar Joomla? Want dat Drupal, daar kan ik echt niet mee overweg.”

Website Oud-Utrecht

Oud-Utrecht

“De website van Oud-Utrecht heeft een wat frissere uitstraling nodig. Daarvoor is er een ontwerp gemaakt volgens de bijlage. We zouden graag een offerte krijgen voor de aanpassingen,” mailde Martijn Maandag, webmaster van de vereniging, naar ons. We zijn gek op restylen, dus we openden vol verwachting de bijlage. Over het ontwerp waren we meteen enthousiast. Deze klus wilden we wel!

Website Uitgeverij de Graaff

Uitgeverij de Graaff

Over zijn website was Hans de Graaff, van Uitgeverij de Graaff in Utrecht, eigenlijk best tevreden. De site zag er nog goed uit, werkte prima en Hans kon ’m zelf bijhouden. Hij had maar één wens, en die had-ie al een paar jaar: een eigen webshop, geïntegreerd in de site, met iDEAL-betaalmogelijkheid. Met die vraag kwam hij bij ons.

Website IkbeneenUtrechtenaar

Ikbeneenutrechtenaar

“Ik ben een project gestart,” appte Joost naar ons, “om T-shirts te gaan verkopen met de tekst Ik ben een Utrechtenaar. De opbrengst gaat naar een goed LHBTQI doel. Nu wil ik een heel simpele webshop pagina inrichten met een bestelmogelijkheid, eventueel met iDEAL. Kan dat met Joomla?”

Website Clarisa Jeelof

Clarisa Jeelof

“Gewoon een simpele website waarin ik zelf makkelijk dingen kan veranderen.” Met die wens klopte kunstenaar Clarisa Jeelof bij ons aan. We zijn fan van Clarisa’s werk, dus we wilden haar graag helpen om haar schilderijen mooi te laten zien op de site. Clarisa is een enthousiaste Instagrammer en ook op Facebook geeft ze regelmatig updates over waar ze mee bezig is. Vanaf de site moet je dus makkelijk kunnen doorklikken naar Instagram en Facebook.

Website Marita Terpstra

Marita Terpstra

“Zo’n website met een foto, dat vind ik wel een statement.” Marita Terpstra, voor wie we al eerder een site bouwden, keek ons aan. “Dus dat wil ik wel. En dan net als bij mijn andere site, lekker nuchter en zonder tierlantijnen.”

Marita is trouwambtenaar, je kunt haar ook vragen om op een uitvaart te komen spreken, en ze is tekstschrijver. Al die activiteiten wilde ze vermelden op haar eigen website, maar het moest wel simpel en overzichtelijk blijven. En dus hooguit twee pagina’s beslaan.

Website Robert Witte

Robert Witte

“Dat,” zei Hilda, terwijl ze de telefoon terug in de lader zette, “was Robert Witte. Die wil een website.”

Hilda kent Robert Witte uit de tijd dat ze nog uitgever was en zijn boeken uitgaf. Met z’n drieën – Anja was redacteur – overlegden we regelmatig aan de keukentafel over de voortgang van Roberts boeken. Inmiddels is Hilda geen uitgever meer, maar Robert nog wel schrijver, dichter, schrijftrainer en activist. Allemaal activiteiten waarvoor je een website nodig hebt. En daarvoor kwam hij dus bij ons.

Bespaartool voor Pelletketel.nl

Bespaartool

"Gonnie Nikamp van Blinck Media en Webdesign zegt dat Anja alles weet van formulieren," mailde Gerard van Pelletketel.nl naar ons. Gonnie is de Joomla-webdesigner die de website voor Gerard aan het maken was. Gerard wilde graag een tool waarmee de bezoeker eenvoudig kan berekenen hoeveel hij bespaart als hij overstapt van een gasgestookte CV-ketel naar verwarming op basis van houtpellets.

Gonnie had tijdens de JoomlaDagen een presentatie van Anja bijgewoond over formulieren en dacht op dat moment: als ik ooit nog eens iemand nodig heb om een ingewikkeld formulier te maken, vraag ik haar. En wat Gerard wilde, was daar ingewikkeld genoeg voor.

ADM Beleidstool voor Trafieq

Doe-het-zelf beleidsplan

Elf A-viertjes en een redelijk uitgewerkt plan. Dat was de aanzet voor de ADM Beleidstool van Trafieq, een bureau dat zich richt op veiligheid en middelengebruik. “Het idee is,” zei directeur Sandra, “dat managers van bedrijven antwoord geven op meerkeuze- en open vragen, en dat er aan het eind automatisch een kant-en-klaar alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid uit rolt. Een soort doe-het-zelf beleidsplan dus.”

We gingen enthousiast aan de slag, maakten versie 1 op basis van die elf A-viertjes en dat plan en dachten dat we klaar waren.

Website "Wat is daarop je antwoord?"

Wat is daarop je antwoord?

"Stijlvol en duidelijk," zei Marita Terpstra, de trouwambtenaar die bij ons aan tafel zat. "En absoluut geen poespas. Gewoon laten zien wat ik doe en wat ik te bieden heb."

Over het ontwerp had Marita nog niet echt vastomlijnde ideeën. "Maar ik heb wel een logo," zei ze, "in mijn lievelingskleur!" Dat logo stelde ons meteen flink op de proef: groot, rechthoekig, bestaande uit tekst en een klein detail. We besloten het logo te integreren in de website en de rest erom heen te bouwen. Een hoofdkleur hadden we al (Marita's blauw), het lettertype en de rest van de kleuren mochten we zelf bedenken.

Website Schrijversvakschool

Schrijversvakschool

De relatie met Schrijversvakschool begon met een Facebookberichtje: "Wie wil er op urenbasis onze website bijhouden?"

Bij nadere beschouwing bleek de website niet alleen verouderd, maar ook gehackt. Het was een van Anja's eerste betaalde klussen. Zij onthackte de site (een spannend karwei), migreerde 'm van Joomla 1.5 naar 2.5, en een tijdje later van 2.5 naar 3.x

Medio 2016 kreeg de Schrijversvakschool een nieuwe huisstijl, die ook doorgevoerd moest worden op de website. De huisstijl werd bedacht door Ontwerpbureau De Hazen (Amsterdam).

Website Anja de Crom

Anja de Crom

Ooit, vóór WebLab42 bestond, was Anja de Crom in haar eentje een bedrijf (dat, hoe toepasselijk, "Anja de Crom" heette). Bij dat bedrijf hoorde natuurlijk een website. Die was er, en die was kleurrijk, gezellig, informatief, kortom alles wat je je maar kunt wensen als je Anja de Crom bent... maar inhoudelijk was-ie behoorlijk verouderd.

Website Balans Communicatie

Balans Communicatie

"Ik ben Moon en ik denk dat ik met jou wil werken," zei de vrouw die voor het podium stond, na afloop van een presentatie die Anja op de JoomlaDagen gaf.

"Oh," zei Anja. "Leuk." Ze sprong van het podium af en gaf haar een hand.
Moon vertelde dat ze werkte als projectmanager voor websites. Klanten kwamen bij haar met een idee, zij werkte het uit tot een ontwerp en vroeg vervolgens een ontwikkelaar die het voor haar kon bouwen. Soms werd het een Wordpress website, soms Joomla.

Website Uitgeverij IJzer

Uitgeverij IJzer

Uitgever Willem Desmense wil eigenlijk maar één ding: aandacht voor zijn boeken. "Ik ben uitgever, dus ik wil boeken verkopen," zei hij bij het eerste gesprek. "Daar moet alles op gericht zijn."

IJzer, uitgeverij van fictie en non-fictie, had dus een website nodig waarin boeken een hoofdrol spelen. Het fonds bevat veel titels op het gebied van geschiedenis en filosofie. Willem wilde dan ook een site met een klassieke uitstraling, maar uiteraard wel met moderne functionaliteit.

Website Trafieq

Trafieq

Trafieq, adviesbureau voor veiligheid en middelengebruik, wilde een corporate website met een zakelijke, maar toegankelijke uitstraling.

Een ontwerp was er al: een ontwerpbureau dat gespecialiseerd was in grafische uitingen had een 23 (!) pagina's tellende PDF gemaakt, waarin elke pagina gelaagd was opgebouwd. Het zag er prachtig uit! In het ontwerp was een grote slideshow bovenin meegenomen. Daarnaast wilde Trafieq een nieuwsbrief, en de testimonial-video's moesten openen in een popup.

We stroopten onze mouwen op en gingen aan de slag.

Website Pand-12 Bilthoven

Pand-12

"Ik ben heel blij met mijn website," zei Matthijs van den Berg, "dus ik wil er nog eentje."

Nou ja, zo zei hij het niet helemaal, maar daar kwam het wel op neer. Matthijs heeft een prachtig pand gebouwd op bedrijventerrein Larenstein in Bilthoven, en daar verhuurt-ie schitterende, duurzame, gloednieuwe en betaalbare kantoren aan ZZP'ers of aan iets grotere bedrijven.

Website Trafieq Dashboard

Trafieq Dashboard

De klant wees op twee flipovervellen, waarop Post-its met allerlei pijlen ertussen een soort stroomschema vormden. "Dus de planner plant een cursus, en dan zegt een trainer dat-ie die cursus wil doen, en dan kan de planner zien hoeveel cursussen die trainer eigenlijk zou geven, en of hij achter- of voorloopt, en dan krijgt de trainer die cursus, of niet, en dan moet-ie afgewezen worden. O, en tijdens de cursus moet er een PowerPoint presentatie draaien, en een film gestart worden. En de trainers moeten ook allerlei formulieren kunnen invullen en facturen naar ons kunnen sturen. Alles in een beveiligde omgeving natuurlijk. Bestaat zoiets? Nee zeker hè?"

Website fysiotherapiepraktijk Planetenbaan

Praktijk Planetenbaan

Onze website doet het toch nog gewoon, wie wil ons nou hacken, daar zijn we toch veel te klein voor?

Dat dachten de fysiotherapeuten van Praktijk Planetenbaan in Bilthoven, op het moment dat hun vaste webbouwer er halverwege 2016 mee ophield. Op zich een logische gedachte, want hun Joomla-2.5-website deed het inderdaad nog. Toen nog wel.

Maar in december 2016, vlak voor kerst, ontdekten ze dat hun website er ineens heel anders uitzag. Waren ze dan toch gehackt?

Website MB Werken

MB Werken

Matthijs van den Berg, de vriendelijkste en meest vakbekwame timmervakman van Bilthoven en omstreken, had een behoorlijk verouderde website.

Die was gebouwd in Joomla 1.5, dat op dat moment al een aantal jaren (!) niet meer ondersteund werd. Hoog tijd om de site technisch weer helemaal up to date te maken en daarmee de kans op een hack te verkleinen. En aan de layout mocht ook wel wat gebeuren: op een mobieltje was de site slecht te lezen.

Adres

WebLab42
Infanteriestraat 29
6822 NH Arnhem
KvK: 70477973

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory

© Ontwerp & realisatie: WebLab42