ADM Beleidstool voor Trafieq

Doe-het-zelf beleidsplan

Elf A-viertjes en een redelijk uitgewerkt plan. Dat was de aanzet voor de ADM Beleidstool van Trafieq, een bureau dat zich richt op veiligheid en middelengebruik. “Het idee is,” zei directeur Sandra, “dat managers van bedrijven antwoord geven op meerkeuze- en open vragen, en dat er aan het eind automatisch een kant-en-klaar alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid uit rolt. Een soort doe-het-zelf beleidsplan dus.”

We gingen enthousiast aan de slag, maakten versie 1 op basis van die elf A-viertjes en dat plan en dachten dat we klaar waren.

Maar de tool in wording begon nu bij Trafieq pas echt te leven, en Sandra begon de mogelijkheden te zien. Er kwam dus een ronde met inhoudelijke aanpassingen en aanvullingen. Na die ronde volgde een tweede, een derde, een vierde, een check door de jurist, een vijfde…

Het beleid bestaat uit een serie formulieren die informatie naar de database sturen. In elk vervolghoofdstuk wordt de informatie uit de vorige hoofdstukken opgehaald. Die kan aangepast worden en zodra het hoofdstuk opgeslagen wordt, wordt in de database de aangepaste informatie weggeschreven.

In het begin viel het met de technische uitdagingen nog wel mee (of tegen, het is maar waar je focus ligt). Het was even puzzelen om met de antwoorden van meerkeuzevragen een lopende tekst te maken, maar dat was redelijk snel opgelost. Toen Sandra eenmaal in de gaten kreeg dat ze kon vragen wat ze wilde – als het echt niet kan, zeggen wij bij WebLab42 gewoon nee – kwamen de interessantere vragen, zoals: “Kunnen we extra regels en voorwaarden toevoegen die niet standaard in de tekst komen, maar wel als de klant op een knop klikt? En als iemand een alcoholbeleid gekozen heeft, kan hij dan in het volgende hoofdstuk nog switchen naar een compleet alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid?”

Negen maanden nadat we begonnen, was-ie echt klaar. Inmiddels beslaat de uitgeschreven versie geen elf A-viertjes meer, maar honderdelf. In zeven overzichtelijke hoofdstukken klik je zo je eigen alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid bij elkaar. Helemaal volgens plan. Dat dan wel weer.

Adres

WebLab42

Infanteriestraat 29

6822 NH Arnhem

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

KvK: 70477973

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory

© Ontwerp & realisatie: WebLab42