Website Schrijversvakschool

Schrijversvakschool

De relatie met Schrijversvakschool begon met een Facebookberichtje: "Wie wil er op urenbasis onze website bijhouden?"

Bij nadere beschouwing bleek de website niet alleen verouderd, maar ook gehackt. Het was een van Anja's eerste betaalde klussen. Zij onthackte de site (een spannend karwei), migreerde 'm van Joomla 1.5 naar 2.5, en een tijdje later van 2.5 naar 3.x

Medio 2016 kreeg de Schrijversvakschool een nieuwe huisstijl, die ook doorgevoerd moest worden op de website. De huisstijl werd bedacht door Ontwerpbureau De Hazen (Amsterdam).

Zij kwamen ook met een schets voor de homepage. Van daaruit vertaalden we de huisstijl verder naar een rustige, consequente en goed gestructureerde website. Aspirant-studenten, cursisten en andere belangstellenden vinden er een studiegids, veel informatie over opleiding en cursussen en bio's en columns van docenten. Daarnaast is er veel aandacht voor publicaties van (oud-)studenten en cursisten en literaire nieuwtjes.

Docenten kunnen studenten gemakkelijk beoordelen met de door WebLab42 gebouwde beoordelingsformulieren. Er wordt per beoordeling meteen een PDF gegenereerd en er kunnen Excel-overzichten van de beoordelingen gedownload worden; zo ontstaat een eenvoudig studentenvolgsysteem.

Ook het inschrijfproces is geautomatiseerd: van de eerste inschrijving (compleet met automatisch aangemaakte PDF-factuur die betaald kan worden met iDEAL) tot en met factuuroverzichten voor de boekhouding die met één druk op de knop gedownload kunnen worden.

Hans Hogenkamp, directeur Schrijversvakschool over de samenwerking:

Hans Hogenkamp, directeur Schrijversvakschool

We hebben er geen omkijken naar en het is prettig te weten dat alles in goede handen is.

Sinds Anja onze website in een noodsituatie redde uit de handen van een hacker is ze onmisbaar geworden voor het onderhoud van onze website. Alle extensies zijn altijd up-to-date en migraties naar nieuwe Joomla-versies verlopen altijd vlekkeloos. We hebben er geen omkijken naar en het is prettig te weten dat alles in goede handen is, zeker omdat wij een kleine organisatie zijn zonder eigen specialisten. In samenwerking met een vormgever heeft Anja ook het uiterlijk van de site geheel vernieuwd en we zijn heel blij met het resultaat.

Anja bouwt ook graag nieuwe dingen, zoals een responsive template en een extensie voor het digitaal verzenden van facturen en aanmaningen, die ons ontzettend veel tijd heeft bespaard. Op alle vragen geeft Anja vlot en helder antwoord, ze is buitengewoon productief en ook nog eens heel sympathiek!

Naar de site

Adres

WebLab42

Hogeweide 402

3544 PX Utrecht

Telefoon: 030-6700405

post@weblab42.nl

KvK: 70477973

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory

© Ontwerp & realisatie: WebLab42