Website Trafieq Dashboard

Trafieq Dashboard

De klant wees op twee flipovervellen, waarop Post-its met allerlei pijlen ertussen een soort stroomschema vormden. "Dus de planner plant een cursus, en dan zegt een trainer dat-ie die cursus wil doen, en dan kan de planner zien hoeveel cursussen die trainer eigenlijk zou geven, en of hij achter- of voorloopt, en dan krijgt de trainer die cursus, of niet, en dan moet-ie afgewezen worden. O, en tijdens de cursus moet er een PowerPoint presentatie draaien, en een film gestart worden. En de trainers moeten ook allerlei formulieren kunnen invullen en facturen naar ons kunnen sturen. Alles in een beveiligde omgeving natuurlijk. Bestaat zoiets? Nee zeker hè?"

Anja schudde haar hoofd. "Voor zover ik weet niet, tenminste, niet in Joomla."

Een korte stilte, en vervolgens: "Maar jij kunt dat toch wel bouwen?"

Ja. Dat kon Anja. Samen met Frits Jongbloets van Studio de Oorzaak, die aardig thuis is in php. Anja maakte de 'simpele' functionaliteiten, samen met Frits bouwde ze de complexere delen van de cursusplanner. Daarbij maakten we gebruik van een evenementenextensie, een formulierenextensie en een extensie waarmee je overzichten in Excel kunt downloaden. Die extensies knoopten we allemaal aan elkaar (hoera voor Frits) tot één overzichtelijke, gebruiksvriendelijke toepassing waar je eigenlijk niet eens een handleiding voor nodig hebt - al hebben we die natuurlijk óók gemaakt.

Het resultaat is een compleet digitaal kantoor in Joomla 3.x waarin trainers van Trafieq werken. Een aantal functionaliteiten:

  • Inloggen met Google-account
  • In de cursusagenda aangeven dat ze een cursus willen geven
  • Film starten
  • Powerpoint-presentatie oproepen
  • Evaluatieformulieren invullen
  • Facturen versturen
  • Google-omgeving benaderen

Wat de trainers te zien krijgen is afhankelijk van de gebruikersgroep waarbij ze ingedeeld zijn.

Planners regelen daarnaast ook nog de complete planning van cursussen (cursussen inplannen en ingeschreven trainers toe- of afwijzen) en draaien Excel-overzichten uit via Dashboard.

Frits Jongbloets, Studio De Oorzaak over de samenwerking:

Frits Jongbloets, Studio de Oorzaak

Anja is erg gedreven, stelt altijd kritische vragen en komt met originele oplossingen.

Als collega-webbouwer heb ik sinds 2014 in verschillende projecten samengewerkt met Anja de Crom. En ik maak haar regelmatig mee tijdens studiebijeenkomsten over het Joomla! websysteem, die zij mede organiseert. Anja is erg gedreven, stelt altijd kritische vragen en komt met originele oplossingen. Daarbij is projectmanagement bij haar in goede handen. Maar minstens zo belangrijk vind ik haar gevoel voor humor. Samenwerken aan websites is een serieuze zaak waar op z’n tijd best bij gelachen mag worden.

Adres

WebLab42

Infanteriestraat 29

6822 NH Arnhem

Telefoon: 026-7370231

post@weblab42.nl

KvK: 70477973

Officieel!

WebLab42 is officieel gecertificeerd Joomla Administrator (lees hier wat dat betekent)

WebLab42 staat vermeld in de Joomla! Resources Directory

© Ontwerp & realisatie: WebLab42